Артисти


Надежда Павлова

Имам удоволствието да съм един от основателите на "ЧИНАРИ" и да извървя дългогодишния си творчески и професионален път заедно с трупата. Свидетел съм на израстването на ансамбъла до превръщането му в една от най-елитните трупи не само в България. "ЧИНАРИ" е посланник на България по целия свят. Репертоарът и спектаклите му са предназначени за всякаква публика, потвърждение на това са многото концерти и спектакли, представени в Европа и Америка. Един от най-зрелищните и любим мой спектакъл е "Легенда за мистичната златна маска" - спектакъл достоен да се конкурира с най- добрите.

Калоян Павлов

Винаги съм се чувствал част от "ЧИНАРИ", имайки предвид, че моите родители са основатели на трупата. Невероятно е преживяването да се хванеш рамо за рамо и колан за колан с хора, на които си се възхищавал и си гледал, докато си бил в началото на танцовата си кариера. Отговорността за мен е изключително голяма, което ми дава още повече сили и енергия да докажа и продължа идеята на трупата. Един от любимите ми моменти в спектаклите е, когато изпълнявам перкусионни фигури с тъпана и същевременно танцувам. Съчетанието на "ЧИНАРИ" и "БУЛГАРА" е "диамант", който трябва да се види по целия свят. За мен този формат показва бъдещата посока на съвременните танцови трупи.

Ивета Гарчева

Бях 10 клас, когато отидох на репетиция в ансамбъл "Чинари" и от тогава вече осем години съм част от него. Смятам, че ансамбъл "Чинари" е различен и уникален сам по себе си. Танците в репертоара на трупата ме изненадват и провокират точно с нестандартното и различното, което ни прави уникални. Двадесет години са много, но и малко... достатъчни за житието си... една стъпка към безкрая. Попътен вятър, "Чинари"...

Христо Димов

В Ансамбъл "Чинари" съм от 13 г. Различното в ансамбъла е това, че се танцуват разнообразни стилове, които винаги са атрактивни, силови и показващи качествата на нас - артистите. Много са любимите ми танци в репертоара, но последното, което ми стана любимо, е ,,Златната маска''. Мисля, че се получи един хубав спектакъл, доста тежък физически и ефектен за зрителите. ,,Свят от ритми'' също зае силна и много емоционална част от мегаспектакъла "БОЛЯРИТЕ НА ТАНЦА".

Катрина Кръстева

Докоснах се до магията на "ЧИНАРИ" през 2007 г., когато постъпих в Националното училище за танцово изкуство. Различното в "Чинари" е, че има собствен стил на танцуване и в голяма част от репертоара си показва една интересна интерпретация на българския фолклор, по нов и осъвременен начин. За разлика от другите ансамбли и трупи в България, в репертоара на "Чинари" има танци от различни стилове и народности. За мен, най-интересният, запомнящ се и завладяващ танц на ансамбъла е "Руско-цигански танц" по хореография на Анатолий Клочков. Нека бъдем вековни, като името си - "Чинари"!!

Живко Желязков

Постановките, визията, уникалните костюми, новият прочит на българския народен танцов фолклор придават на Ансамбъл "Чинари" един по-разбираем и по-впечатляващ облик. Силовата игра и виртуозност на изпълнителите от ансамбъла ги прави по-различни от всички останали. Най-силно ме провокират уникалните мелодии, на които се танцува. Бързата и динамична игра на танцьорите, използването на много фигури в танците, както акробатичните елементи в хореографиите, съчетани с реквизит, правят ансамбъла изключително зрелищен.

Камелия Йорданова

В "ЧИНАРИ" съм от декември 2012 г., a в подготвителната школа танцувам от 2003 г. Когато бях малка много често гледах "ЧИНАРИ" по телевизията. "Магията на танца" беше първият спектакъл, който гледах на живо в зала 1 на НДК в изпълнение на ансамбъл "ЧИНАРИ". Различното в ансамбъла е стила и характера на танците в репертоара му. Трупата ме провокира с много неща - музика, костюми, движения и танци. Всяко следващо ново произвдение е интересно и различно за мен. Харесвам всички танци в ансамбъла, но в категория любими поставям спектаклите: "Магията на танца" , "Възрожденски разкази" и "Легенда за мистичната златна маска".

Мирослав Гаврилов

Танцувам в ансамбъл "Чинари" от 2011 г. За първи път видях изпълненията им на сцената на международния фестивал за македонски песни "Пирин фолк" - Сандански. Провокира ме новаторската идея. Харесвам всички танци от репертоара на ансамбъла, но спектакълът "Възрожденски разкази" ме вдъхновява най-много. Ако сравняваме двадесетата годишнина на ансамбъла с човешки живот, то значи сме още в началото....

Соня Найденова

В ансамбъл „Чинари“ съм от лятото на 2016 година. За първи път се срещнах с изпълненията им в телевизионния ефир преди доста години. Различното при тях е това, че се изпълняват различнообразни танцови стилове. Любимите ми спектакли са “Възрожденски разкази” и “Свят от ритми”. Според мен ансамбълът може съвсем спокойно да се конкурира със световно известни танцови трупи. Искам да пожелая на ансамбъла още много успешни спектакли и прекрасни емоции!

Станислав Стойков

В школата на ансамбъла съм от 2004 г., а в основния състав на ансамбъла съм от 2006 г. За първи път срещнах трупата през 2003 г. на концерт в град Пирдоп. Тази среща бе и една от причините да продължа да се занимавам професионално с танцово изкуство. Трупата се отличава с това, че има богат репертоар, обхващаш много стилове и жанрове, способен да задоволи всеки един зрител според неговия вкус и виждане. Енергията и силата на танцуване във всеки един от танците на ансамбъл "Чинари" би провокирала всеки танцьор и зрител.

Гергана Димитрова

В ансамбъл „Чинари“ съм от 2016 година. За първи път гледах тяхно представление по телевизията. Трупата се отличава по стилa на танцуване, музиката и костюмите. Привлича ме това,че репертоара им не е изграден само върху български фолклор, а съдържа и танци на различни народи. Харесвам всички спектакли, но най-много „Възрожденски разкази“. Пожелавам на ансамбъл „Чинари“ да продължава своето развитие все нагоре .

Георги Ал. Георгиев

Играя в школата на "ЧИНАРИ" от шест годишен. За първи път на голяма сцена видях ансамбъла на 15-годишния юбилеен концерт в зала 1 на НДК със спектакъла "Магията на танца". Различното тук е характерът на танците и атмосферата. Всеки път съм провокиран и изненадан от танците с това, че в никои от останалите ансамбли в България не се правят такива произведения. Любимият ми танц е "Даули" от спектакъла "Магията на танца". "ЧИНАРИ" е една достойна конкуренция за световните трупи. Нека има много успешни концертни изяви и късмет, за да можем да продължим да се доказваме на световните сцени.

Виктория Димитрова

За първи път видях ансамбъл Чинари по телевизията. Ансамбъла ме впечатли с това, че има свой характерен начин на танцуване, на изразяване на танца, с много различни акценти, с много емоция. Съвсем спокойно ансамбъла може да се конкурира със световно известни трупи. 25 години не са никак малко и това, което са направили през тези години доказва, че с труд всичко се постига. Пожелавам на ансамбъла да има още много години успех и още много големи спектакли.

Чавдар Денков

От както се помня съм в школата на ансамбъл „Чинари“. За първи път се докоснах до тях, когато бях на 7-8 годинки- гледах спектакъла „Магията на танца“. От тогава не съм пропускал нито един техен концерт, а ето, че сега съм част ансамбъла. „Чинари“ се отличава със своите изпълнения по един нов и различен начин, чрез който можеш усетиш, да видиш и да чуеш магията на българския фолклор. На ансамбъла пожелавам още много успехи.

Никол Велчева

В ансамбъл "Чинари" съм от 2018 година, за пръв път видях изпълнение на ансамбъла, когато играха спектакъла си "Ние българите". Харесва ми работата в ансамбъла и това, че е различна от тази на останалите, доста по- динамична е и много по- технична. За да се явя на кастинга и да поискам да съм част от този колектив ме провокира фактът, че в репертоара на ансамбъла има и доста различни танци, които в другите трупи няма. Любим ми е спектакълът, който за пръв път гледах- "Ние българите", също така доста харесвам и спектакълът "Магията на танца". Определено мисля, че ансамбъла може да се конкурира със световните трупи, поради разнообразието от танци, интересните и красиви костюми, самият колектив е научен да излиза от рамките на комфорта и не се събира в рамката на фолклорния танц, а е отворен за нови неща и заради това мисля, че ансамбъл "Чинари" е способен да се конкурира със световно известни трупи. За 25 години, които не са малко, но не са и много трупата е постигнала много успехи и продължава да се издига. Пожелавам на ансамбъла и на танцьорите да продължават да вървят нагоре, да покоряват нови върхове и още пет по двадесет и пет години да топлят сърцата на хората с творчеството си.

Николай Спасов

За първи път гледах ансамбъл "ЧИНАРИ", когато представиха спектакъла си "БОЛЯРИТЕ НА ТАНЦА". Харесвам съвременните интерпретации на фолклора и способността на танцьорите да пресъздават различни образи и роли. Ансамбъл "ЧИНАРИ" се откроява с това, че обхваща много стилове като по този начин, задоволява вкуса на всеки зрител. Това е причината "ЧИНАРИ" да застанат до всяка световна трупа или ансамбъл. Двадесет и три години са твърде малко, за да се покаже пълният потенциал на трупата.

Катерина Козарова

В Ансамбъл Чинари съм от Октомври 2016г., когато постъпих в проекта „Младите Чинари“, а по –късно станах част и големия състав. За първи път видях изпълнения на трупата през 2015г., когато представиха спектакъла “Ние Българите” в зала 1 на НДК. Хареса ми това, че трупата има свой начин на танцуване, който не всеки би успял да овладее. Голямото разнообразие от танци и стилове ме провокира и ме изпълва с желание да науча уникалния репертоар на „Чинари“. Моят любим спектакъл е “Ние българите”. Мисля, че ансамбъла има много умения, за да се конкурира със световните трупи. Пожелавам да продължава да представя невероятни спектакли и да радва и завладява както български, така и световни сцени.

Велизар Николаев

Станах част от семейството на ансамбъл ,,Чинари” през октомври 2016, когато започнах да танцувам в проекта ,,Младите Чинари” а от юли 2018 съм част от основния състав на трупата. С ,,Чинари” се срещнах, когато започнах да уча в ,,Национално училище за танцово изкуство'' с педагог по специален предмет хореографът - Асен Павлов. Ансамбъл ,,Чинари” се отличава съществено от останалите професионални ансамбли в България със своя стил на танцуване, именно с това те провокираха моя интерес. Особеният стил, високият релеф и темперамента на танцуване с който борави ансамбъла, позволяват на танцовия артист да покаже своите качества и способности. ,,Чинари” разполагат с богат репертоар от авторски спектакли, всеки от които със свой собствен сюжет. Танците, включени в спектаклите са от различен жанр, което позволява на трупата да се конкурира със световните ансамбли. Моят любим танц е ,,Северняшки игри”, който е част от спектакъла ,,Ние българите”. Двадесет и пет години са време в което ансамбалът е образувал своя цялостен облик и е доказал своето име както в България така и в чужбина. На семейството на ,,Чинари“ пожелавам още много творческо вдъхновение и спектакли, изпълнени с чувство и емоции, защото именно това е мисията на нас артистите, да предаваме своята емоция на публиката.

Любов Милева

В ансамбъл „Чинари“ съм от 2017 година. За първи път гледах ансамбъла по телевизията, със спектакъла “Ние Българите”. За мен няма друг ансамбъл, като Чинари- музиката, танците и цялостния репертоар е уникален и завладяващ. Любимият ми спектакъл е “Магията на танца” ,защото ме провокира като танцов артист. В него мога да разгърна целия си потенциал като изпълнител. Вярвам, че трупата има талант, репертоар и музика, достойни за световните сцени и вярвам, че може да се нареди редум до световните трупи. Пожелавам ансамбъл „Чинари“ да покори още безброй сцени, не само в България, но и в чужбина. 

Цветослав Андреев

От 2016 година съм в голямото семейство на ансамбъл Чинари. Първоначално започнах в детска школа – „Чинарче“ с. Казичене, след това в Младите Чинари, а в последствие станах и част от основния състав на трупата. Първият път, който се докоснах до изкуството на ансамбъла и хореографа Асен Павлов, беше на представянето на спектакъла “Възрожденски разкази” в зала 1 на НДК /2016 година/. Никога не съм си и представял, че след година ще бъда част от следващия спектакъл на ансамбъла, а именно “Мистичен ритъм”. Много ме провокират танците на трупата, защото са различни от всички останали професионални формации и ансамбли.  Всеки един танц е красив и различен от другия – уникален и завладяващ. Произведенията на ансамбъл Чинари са невероятни и емоционални, а музиката към тях е наистина впечатляваща.  Щастлив съм, че участвах в юбилейния спектакъл „25 години ансамбъл Чинари“, защото в него се представиха танци от всички емблематични спектакли, които ансамбълът е правил в годините.  Пожелавам на “Чинари” и неговият ръководител Асен Павлов, още неповторими спектакли, много публика и световни сцени, за да може повече хора да се докоснат до нашето изкуство. 

Невена Шопова

В ансамбъл “Чинари“ съм от 2018 година. „Мистичен ритъм“ е първият спектакъл на трупата, който гледах на живо. Направи ми голямо впечатление интересната и нестандартна хореография. Различното в ансамбъла е богатството и разнообразието в репертоара на трупата – характерни танци, български народни танци и стилизиран фолклор. Танците са много емоционални, темпераменти и това ме завладява най- много. Любимият ми спектакъл е „Болярите на танца“. Ансамбъл „Чинари“ има място на световната сцена ,защото всеки спектакъл е симбиоза от песен, музика и танц, поднесени с много естетика, финес и професионализъм. В своята 25 годишна история „Чинари“ има спектакли на различна тематика. Това е добра основа, която може да се надгради в следващите проекти. В изкуството няма граници и ансамбълът не поставя такива в своето творчество и развитие. С креативните си идеи, Асен Павлов и целият екип създават шедьоври за българския фолклор!

Ивелин Иванов

От началото на 2019 година съм част от ансамбъл Чинари, а за първи път се срещнах с ръководителя на трупата през 2014 година, когато кандидатствах в Националното училище за танцово изкуство. Това, с което „Чинари“ се отличават от останалите ансамбли е, че всяка година представят нов спектакъл, с който завладяват сърцата на публиката. Танците са много различни, впечатляващи и провокират всеки танцьор. Стилът на танцуване е запазената марка на ансамбъл „Чинари“, което достойно може да я нареди сред световните трупи. Пожелавам още много творчески успехи на трупата и още много по 25 години!

Мария Емин

Станах част от “Чинари” през октомври 2017г . За първи път чух за ансамбъл Чинари, когато постъпих в Хореографското училище в град София през 2013. Именно тогава видях и разбрах за хореографа на ансамбъл Чинари - Асен Павлов. Първият спектакъл, който гледах на живо беше “Ние Българите”/2015г/. Това, което отличава трупата, е богатият репертоар, собствен стил и характер. Танците на ансамбъла са смесица между съвременния танц и автентичен фолкор – и това е нещото, което ме привлече като артист. Всички произведения на ансамбъла ми харесват, но ако трябва да избирам сред тях, то това е “Руско-цигански танц” , а най-любим спектакъл - “Ние българите “. 25 години не са никак малко и пожелавам на  ансамбъл Чинари много успехи, да не спира да се развива и да бъде вековен като името си “Чинари”. 

Виктор Николов

Започнах да танцувам в семейството на Ансамбъл Чинари през 2016 година. С Директора на ансамбъла - Асен Павлов се запознах, когато кандидатствах в НУТИ през 2014 година, тогава научих и за Ансамбъл Чинари. Първият спектакъл, който гледах на живо беше ,,Възрожденски разкази''. Ансамбълът се отличава от останалите със своя репертоар, музика и костюми. Ние не спираме да вдъхновяваме публиката с модернизирания фолклор. Това е стилът, който успява да държи на пазара и Ансамбъл Чинари. Любимият ми спектакъл е: "25 години Ансамбъл Чинари", в който бяха вплетени танци от всички спектакли, от времето на траките, прабългарите и до днес. Съвсем смело мога да заявя, че ансамбъла има абсолютните възможностите да се конкурира с едни от най-добрите световни трупи. В Чинари работят танцьори завършили единственото професионално училище на балканския полуостров - Национално Училище за Танцово Изкуство (НУТИ). 25 години - престиж, стил, професионализъм, идентичност. За Ансамбъл Чинари 25 години са много труд и усилия, но и малко време, за да покажем на какво сме способни. Пожелавам на Ансамбъл Чинари да има възможността да покори най-престижните сцени и да не спира да радва сърцата на публиката. Както и чинарът - дървото, което издържа векове наред бруленето на вятъра, така и Ансамбъл Чинари, да продължава да преминава през своите трудности и да запази и носи името си с гордост.